"Københavns borgmestre tager ikke chikane af jødiske børn alvorligt"

Dronning Margrethe holder sin nytårstale i Christian IXs palæ på Amalienborg fredag den 31. December. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010) Foto: Kristian Juul Pedersen

Københavnske politikere skal forholde sig til det faktum, at i København har jøder og muslimer levet respektfuldt med hinanden. Men denne harmoni er blevet totalt brudt, mener medlem af Københavns borgerrepræsentation Finn Rudaizky (DF)

Skoleinspektør Lise Egholm på Rådmandsgades Skole, sagde nøjagtig det samme for fire år siden. At det er helt uacceptabelt, at jødiske børn på Nørrebro ikke kan gå på Nørrebros skoler på grund af trusler fra muslimske børn på skolen.

LÆS OGSÅ: Politikere raser over chikane af jøder i København

Lise Egholms nødråb er ikke blevet taget alvorlig af hverken skoleborgmester Anne Vang (S) eller integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R). Og man må have lov til at spørge, hvor er overborgmester Frank Jensen (S) henne?

Det er helt grotesk at høre i TV2 News, at Anne Vang foreslår, at problemet løses ved flere gårdvagter. Og den radikale borgmester, som gav efter for muslimsk pres og forsøgte at presse en jødisk forening ud af Mangfoldighedsfestivalen på Nørrebro, foreslår mere dialog.

LÆS OGSÅ: Københavns Kommune bad jødisk forening om ikke at flage

Det er aldrig dårligt med dialog, men Anna Mee Allerslev tør ikke sige, at dialogen som bør iværksættes, skal være mellem Københavns kommune og de arabisk-muslimske forældre, som opildner deres børn til had og overfald mod jøder. Socialdemokraterne og de radikale er bange for konfrontation.

Men de er også bange for at miste stemmer ved det kommende kommunalvalg i november. En journalist på TV2 News spurgte i morges, om det var muligt at løse en tusindårig konflikt her og nu. Men det skal københavnske politikere heller ikke. De skal forholde sig til det faktum, at i København har jøder og muslimer levet respektfuldt med hinanden. Men denne harmoni blev totalt brudt, da palæstinensiske muslimer, som flyttede til Danmark, medbragte et had mod jøder, staten Israel og den jødiske religion.

Det er dette problem, som kun kan løses, hvis de radikale, socialdemokraterne og SF endelig vil indse, at det primært er disse partiers vælgere, som står for hadforbrydelser og hadefuld retorik mod jøder. Start nu den dialog med børnenes forældre. Der ligger nemlig kimen til problemet.

Chikaneret på Blågårds Plads
For øvrigt spadserede en af mine jødiske venner en dag på Blågårds Plads på Nørrebro. Vennen havde kalot på hovedet, så det var nemt at regne ud, at han var jøde. Jeg er overbevist om, at det er sidste gang, at han kommer på Blågårds Plads. Han blev chikaneret og truet og jeg må antage, at det udelukkende skyldes hans jødiske baggrund.

Personligt er jeg meget sjældent udsat for antisemitisme. Der kan komme beskidte trusler, men det er der jo så mange politikere, som modtager. Derimod synes jeg ikke, der er forståelse for, at danske jøder er nødsaget til at bruge millioner af kroner på deres sikkerhed. Det er der ingen andre danskere som skal.

Konkret drejer det sig om, at den jødiske skole, synagoge og menighedshus ikke alene bevogtes af vagter, men også har sikkerhedshegn for at forhindre attentater. Man kan stille sig det spørgsmål, hvorfor det mon er nødvendigt for en minoritet som de danske jøder, men ikke for den muslimske minoritet i Danmark. Jeg er glad for sikkerheden, men ærgrer mig over, at det er blevet nødvendigt i det før så fredelige Danmark.

LÆS OGSÅ:10 religiøse konflikter

Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København for Dansk Folkeparti. Han er fhv. formand for Mosaisk Troessamfund