Krigen har ikke bragt noget godt med sig

Krigen er uretfærdig og jeg ser helst, at folk ikke roder sig ud i den, men i stedet tjener i Danmark, skriver Mohammad Al-Jizani. - Foto: Foto:

Jeg er en stor modstander af Taliban, men støtter ikke enhver, der ønsker dem fjernet, svarer muslimske Mohammad Al-Jizani en læser

Mohammad Al-Jizani skrev fornylig dette læsersvar, der fik et par ord med på vejen af læserne (se kommentarerne til artiklen). Her er hans svar til én af læserne:

Kære Bo Grünberger,

At vi lever i et demokrati, er ikke ensbetydende med, at folket støtter de krige, regeringen roder sig ud i. Folk stemmer på de partier der passer dem, efter de behov de selv ønsker dækket.

Folk kan stemme af mange årsager, såsom økonomi, uddannelse, dyrevelfærden, indvandrerpolitik, udenrigspolitik, moralske årsager mm. Èn der stemmer på Venstre af økonomiske årsager, kan i princippet være ligeglad med Venstres udenrigspolitik og deres indblanding i Afghanistan.

Jeg er modstander af Taliban
I øvrigt er jeg udmærket godt klar over, hvor undertrykkende og barbarisk Taliban er. Jeg er selv en stor modstander af dem. Derfor mener jeg ligeledes, at sådanne tyranner skal fjernes fra magten.

Jeg støtter dog ikke enhver, der ønsker dem fjernet. En stormagt som USA har egne interesser i landet, og det mener jeg ikke, at man som moralsk menneske skal støtte op om.

Krigen i Afghanistan bliver stadigt blodigere
Krigen har i dag kostet mange civile livet og Taliban har stadig et godt greb om landet. For hvert år der går, peger statistikkerne imod et blodigere Afghanistan.

Intet tyder på, at krigen har bragt godt med sig, og det har mange amerikanske embedsmænd indrømmet efterhånden.

Du mener, at "lydige, men stumme slavesoldater" lyder dybt fornærmende, men der er jeg meget uenig. Jeg havde i indledningen ikke Danmark i tankerne, da jeg skrev det. Jeg skrev det generelt, hvilket man også kan se på min indledning, som var ganske generel.

Lær af Muhammad Ali
Jeg kan ikke lade være med at tænke på bokseren og legenden Muhammad Ali. Han er et meget godt eksempel. Han nægtede at deltage i Vietnam-krigen. Han mødte meget modstand, da Vietnam-krigen ikke havde en stor opposition i USA i starten. Han fik endda frataget titlen som verdensmester og mistede sin bokselicens.

Med tiden kunne de fleste dog se, at han havde ret, og nu bliver han hyldet for at have nægtet at deltage i krigen.

Jeg mener, at vi alle kan lære af ham. Han beviste, at man ikke blindt skal blande sig i de krige, ens regering roder sig ud i, men selv bruge fornuften. Ligesom Taliban er undertrykkende, var der undertrykkelse i Vietnam, men dette er ikke grund nok til at indlede krig mod et fremmed land.

Vores soldater er i god tro
Jeg har stor respekt for vores soldater og veteraner, da jeg er overbevist om, at de gør det i god tro og virkelig ønsker at hjælpe afghanerne og gøre en forskel dernede, hvilket er en nobel tanke.

Jeg har i øvrigt selv venner, der har været udstationeret i Afghanistan og har talt en del med dem om krigen.

Dette betyder dog ikke, at jeg lukker af for andre holdninger og ikke ser objektivt på krigen. Krigen er uretfærdig og jeg ser helst, at folk ikke roder sig ud i den, men i stedet tjener i Danmark. Det er meget mere nobelt at forsvare og tjene ens land end selv at indlede krige mod andre.

Med venlig hilsen Mohammad Al-Jizani

Andre læser lige nu