Man tilhører altid flere religioner

Alle har et spirituelt design, som gør, at man drages i bestemte retninger, skriver Søren Hauge.

MULTITRO: I Japan tilhører man i gennemsnit 1,85 religioner, siger Jørgen Skov Sørensen. Hvordan kan man det? Læs ugens indlæg fra læserdebatten

Hver mandag bringer vi et indlæg fra læserdebatten, der på den ene eller anden måde har gjort sig fortjent til lidt ekstra opmærksomhed. Har du et forslag til "ugens indlæg", kan du sende en mail til redaktionen

I forbindelse med sidste uges arrangement "Hvor mange religioner kan man tilhøre?" er et debatforum af samme navn oprettet. Her får du et lille udpluk af debatten.

Sherin Khankan

Jeg er født i et krydsfelt og er ikke vokset op med entydighed. Jeg har valgt at se flertydigheden som en styrke. Det er naturligt for mig at se på det, der forener religionerne. Det er naturligt for den spirituelle, mens det er naturligt for den religiøse at fokusere på det, der adskiller.

Man kan ikke fatte Guds enhed, hvis man ikke anerkender og værdsætter diversiteten og mangfoldigheden i verden.

Hvis du har alle værdierne men ikke har rammerne (islam), så kan du ikke opnå den balance, som islam ønsker. Omvendt: Hvis du har rammerne, men ikke værdierne, kan det heller ikke lade sig gøre.

Disciple

Flertydighed som en styrke!

Jeg går ud fra, at du mener forskelle f.eks. i de personlige egenskaber eller måske især forskellen i religionerne.

Og det mener du, er det som forener religionerne.

Men det kan jeg slet ikke følge dig i, eftersom jeg som en troende kristen kun accepterer Kristus som Guds søn, som døde på korset og som ved Guds kraft blev oprejst fra døden.

Og at anerkende Guds storhed er ikke afhængig af, at jeg ikke accepterer islam eller en anden religion. Jeg kan respektere dem som tilhører en anden religion, men deres frasigelse af og deres manglende anerkendelse af Gud Søn, Jesus Kristus kan ikke give enhed.

Fordi Kristus er den ENESTE vej til Gud, alle andre veje fører ikke til Gud.

mvh
disciple

Jørgen Skov Sørensen

Man kan tilhøre så mange religioner, som man har lyst til - for det er der mennesker, der gør! I Japan tilhører man i gennemsnit 1,85 religioner.

Hvorfor kan man tilhøre flere religioner på en gang?

Fordi verden er meget mere kompleks, end de religiøse traditioner tillader. Man skal ikke spørge: Hvor mange religioner kan man tilhøre - men: Hvor mange religioner tilhører mig!

Ani Bodil Wellendorf

De fleste religiøse praktiserende taler hellere om lighederne end om forskellene. Alle religioner har samme udspring, skal være til gavn for mennesker, indeholder en etisk side og skal hjælpe os til at behandle vores næste på en god måde.

Hvis vi blander det hele for meget sammen, ender vi med at have noget, der ingenting er. Der er tendens til, at man bare vælger det, man kan lide og ender med en eller anden privat blanding. Det er farligt kun at kigge på det positive!

Søren Hauge

Hvis man vil være VIP medlem, kan man ikke tilhøre mange religioner på en gang.

Hver og en af os har et spirituelt design, som gør, at vi drages i nogle bestemte retninger. Vi kaldes til forskellige fællesskaber, fordi vi er forskellige.

Man kan være gæst hos andre religioner.

Jeg er en spirituel mutant. Jeg passer ikke ind i en defineret religiøs struktur. Hvad skal jeg stille op? Jeg vil gerne gøre op med forestillingen om det religiøse tag-selv-bord. Det er ikke lyst, der driver værket - det er behov. Sådan er spiritualitet!

Vi spiller hver vores instrumenter, men vi kan godt lære at spille musik sammen!

Du kan læse hele tråden ved at klikke her