Muslimer flager også med Dannebrog

""De fremmede"" i min kommune dekorerer hæk og indkørsel med dannebrogsflag ved børnefødselsdage nøjagtig som alle andre forældre i området, skriver Bent Østergaard (Foto: www.hok.dk)

DANNEBROG: "De fremmede" i min kommune dekorerer hæk og indkørsel med dannebrogsflag ved børnefødselsdage nøjagtig som alle andre forældre i området, skriver Bent Østergaard

Debatindlæg:

Sognepræst Anders Blichfeldt har i kroniklængde (KD 26/6) udfoldet sig om, hvad han mener, herboende muslimer mener om Dannebrogsflaget, og det er ikke pæne ord, han skriver om vore landsmænd af muslimsk konfession - og for så vidt heller ikke om jøderne i Danmark.

Sognepræstens kronik bygger ikke på, hvad han selv personligt har oplevet eller erfaret. Hans mistænkeliggørelse af og angreb mod muslimerne bygger kun på noget, han har læst sig til eller hørt, suppleret med gisninger om en uforudsigelig fremtid.

Han går ud fra et dogme, at muslimernes kulturelle "grundkode" (hvad der så end ligger i det ord) ikke lader sig ændre vedrørende deres syn på korset og Dannebrog.

Ifølge Danmarks Statistik bor der meget få indvandrere i Blichfeldts egen kommune, Holeby, og præsten har således ikke store muligheder for i sin dagligdag at inddrage personlige oplevelser og erfaringer.

Undertegnede har sin baggrund i en kommune, hvor 22 procent af indbyggerne er af udenlandsk oprindelse. I mit nærmeste naboskab bor der indvandrere af forskellige konfessioner, og jeg kan forsikre pastor Blichfeldt og alle dem af KD's læsere, der kun kender "de fremmede" gennem læserbreve, artikler og bøger, at disse familier ved børnefødselsdage dekorerer hæk og indkørsel med dannebrogsflag nøjagtig som alle andre forældre i området.

Som folkeskolelærer i nabokommunen har jeg undervist i kristendomskundskab for klasser med muslimske elever, uden at det nogen sinde har givet anledning til mindste mislyd. Når skolen som led i juleforberedelserne afholdt krybbespil i kirken, deltog muslimske børn på lige fod med deres kammerater, både som "skuespillere" og tilhørere.

Shakespeare skildrede i skuespillet "Købmanden i Venedig" jøden Shylock – og han viser her, hvordan de kristne omgivelsers had, mistænksomhed og bagtalelser netop har frembragt de onde lidenskaber hos jøden, som de bebrejder ham.

Der er (for mange) professionelle opinionsdannere i Danmark, der ihærdigt arbejder på samme vis over for vore muslimske landsmænd. Man må håbe, de ikke får held til at frembringe lignende mennesketyper som Shylock.

Bent Østergaard, forfatter
Rundvangen 6
2605 Brøndby