Obama vandt stemmer på orkanen

Obama kan have afgivet nok så mange løfter under valgkampen; når han skal have sine forslag igennem kongressen, kan de blive temmelig groft barberet ned, mener tidligere sognepræst Ricardt Riis. Foto: Privatfoto

Vi har endnu til gode at se en præsident, der vover at fortælle amerikanerne, at deres enorme CO2-udslip på kort sigt er med til at skabe flere og voldsommere orkaner, mener pensioneret sognepræst Ricardt Riis

Noget af det, der er gået som varmt brød på You Tube, er videoen med en lille pige, der grædende spørger, om vi da ikke snart kan blive fri for at høre om Mitt Romney og Barack Obama.

Vi er mange, der synes, at den beklagelse over medier, der er gået grassat, er helt på sin plads. Ikke mindst, fordi det jo ikke er en diktator, der er blevet valgt.

LÆS OGSÅ:Jeg er glad for, at USA siger nej til racisme

Det er en præsident, og denne præsident skal nu til at samarbejde med kongressen. Han kan have afgivet nok så mange løfter under valgkampen; når han skal have sine forslag igennem kongressen, kan de blive temmelig groft barberet ned.

Vi så en præsident Obama, der formentlig vandt stemmer på at optræde som netop præsident, da orkanen ramte USA's østkyst.

LÆS OGSÅ:
Ehrenreich: Derfor vandt Obama valget

Men vi har endnu til gode at se en præsident, der vover at fortælle amerikanerne, at deres enorme CO2-udslip på kort sigt er med til at skabe flere og voldsommere orkaner og på langt sigt med til forandre kloden afgørende.

Ricardt Riis er pensioneret sognepræst og panelist ved religion.dk.