Obamas løfter om change druknede

Obamas tale i morges (7. november, red.) var en stærk vision om fremtid og håb. Hvor ville jeg ønske, at han kunne tage den samme vision med ind på den globale scene, skriver Knud Jørgensen. Foto: Privatfoto

Jeg håber inderligt, at Obama vender tilbage til sin første kærlighed at bygge bro mellem muslimer, kristne og jøder. Dette er vor tids største problem, både politisk og religiøst, skriver missionteolog Knud Jørgensen

Jeg er glad for, at det blev Obama og ikke Romney, men jeg ville ikke have stemt på nogen af dem. Romneys syn på økonomi og samfund ligger milevidt fra mit socialistiske hjerte.

Politisk har jeg det meget bedre med Obama, men jeg ville ikke kunne støtte hans syn på ægteskab for homofile og hans syn på abort. Dette syn handler for mig at se om hans etiske grundholdning og dermed også om religion.

Hvis jeg havde været amerikaner, ville jeg derfor have ønsket mig flere alternativer.

LÆS OGSÅ:
Obama er ikke slået igennem udenrigspolitisk set

Obamas besøg i Mellemøsten blev ikke fulgt op
Obama begyndte sin første periode som præsident med et besøg i Mellemøsten, hvor han gjorde et alvorligt forsøg på at bygge bro mellem muslimer, jøder og kristne.

Kort tid efter fik han Nobels fredspris netop for at tilskynde ham til mere af samme slags. Men det blev ikke til så meget mere.

LÆS OGSÅ:
Ehrenreich: Derfor vandt Obama valget

Hans løfter om change druknede i modsætningerne mellem ham og Repræsentanternes Hus. Nu håber jeg inderligt, at han vender tilbage til sin første kærlighed at bygge bro mellem muslimer, kristne og jøder. Dette er vor tids største problem, både politisk og religiøst.

Hans tale i morges (7. november, red.) var en stærk vision om fremtid og håb. Hvor ville jeg ønske, at han kunne tage den samme vision med ind på den globale scene.

Knud Jørgensen er missionsteolog i Areopagos og ph.d. og panelist ved religion.dk.