"Pia Kjærsgaards afgang vil svække DF's brug af kristendommen"

Kristian Thulesen Dahl er dygtigere til det traditionelle politiske håndværk vedrørende økonomiske og sociale spørgsmål end til værdikampen, vurderer Mogens Mogensen. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Indtil nu er det lykkedes Pia Kjærsgaard at fremstille Dansk Folkeparti som forsvarer for danskhed og kristendom, skriver interreligiøs konsulent Mogens Mogensen

Pia Kjærsgaard har som formand for Dansk Folkeparti haft held til at mobilisere kristendommen i den politiske kamp på en meget mere effektiv måde, end det nogensinde er lykkedes for Kristeligt Folkeparti/Kristendemokraterne.

Det er lykkedes Pia Kjærsgaard at fremstille Dansk Folkeparti som forsvarer for danskhed og kristendom og for Danmark som et kristent land.

Kristendommen er her blevet brugt som en identitetsmarkør for danskhed, ikke med fokus på at fremme kristendommens budskab om næstekærlighed og omsorg for de fremmede iblandt os, men med fokus på at bruge kristendommen til afgrænse danskheden i forhold til de fremmede.

Værdikamp er ikke så naturligt for Thulesen Dahl
Pia Kjærsgaards afgang som formand for Dansk Folkeparti vil sammen med præsterne Krarup og Langballes afgang i folketingsgruppen ved sidste valg sandsynligvis svække Dansk Folkepartis muligheder for i samme omfang som hidtil at mobilisere kristendommen i deres politiske kamp om vælgernes gunst.

Denne værdikamp ligger nemlig ikke nær så naturligt for den kommende formand, Kristian Thulesen Dahl, som er dygtigere til det traditionelle politiske håndværk vedrørende økonomiske og sociale spørgsmål.

Mogens Mogensen er interreligiøs konsulent og blogger ved eftertanke.dk.