Præst: Lykke er fællesskab med Gud

Mit lykkeligste øjeblik var, da Gud overbeviste mig om synd, og tilgav den, og oven i købet døbte mig med sin hellige Ånd, fortæller missionspræst Ole Skjerbæk Madsen Foto: Privat

Lykke oplever jeg, når jeg står foran alteret og mærker Jesu nærvær, skriver missionspræst Ole Skjerbæk Madsen

1. Hvad er lykke for dig?

Lykke er at opleve sig selv som et helt menneske, elsket af Gud og elsket og værdsat af mennesker omkring én. Lykke oplever jeg i samtale med Gud Fader, Søn og Helligånd, og når jeg står foran alteret og mærker Jesu nærvær eller når menighedens tilbedelse bare er fyldt at Gudsnærhed, så at vi ikke ved, om vi er i himlen eller på jorden.

Lykke er at gå hånd i hånd med min kone, Dorte. Lykke er, når et lille barn smiler til mig.

2. Hvad er lykke ifølge din religion?

Ordet lykke gengives også som salig, som når Jesus siger: Salige er de fattige i ånden, for himmeriget er deres Salige er de rene af hjertet for de skal se Gud!

Lykke er kristeligt set et liv i fællesskab med Gud. Vi blev skabt til at have fællesskab med Gud og med hinanden. Vi får et billede af det, når vi hører om, at Adam går tur med Gud i den svale aften i Paradisets have, eller når Adam sammen med Gud giver dyrene navne. Vi får en fornemmelse af det, når Bibelen siger, at vi blev skabt i Guds billede som mand og kvinde.

Denne lykketilstand blev brudt. Her kommer anti-lykken ind i billedet, nemlig synden: at vi vil være rige på andre skabningers bekostning, at vi gør medskabningen og hinanden til genstand for vort begær, og at vi lukker Gud og Guds vilje ude af vore hjerter og tanker. Jesus genopretter forholdet til Gud og skaber på ny mulighed for lykke: Guds rige er nær.

3. Dit lykkeligste øjeblik?

Mit lykkeligste øjeblik var, da Gud overbeviste mig om synd, og tilgav den, og oven i købet døbte mig med sin hellige Ånd. Det var ligeledes en stor lykke at møde min kone og at blive gift, at få vore tre døtre.

Ole Skjerbæk Madsen er missionspræst i Areopagos og panelist ved religion.dk.