- Ramadanen gavner det danske samfund

Fasten er gavnlig for sunde mennesker, men også for det danske samfund. For når man bliver bedre til opføre sig ordentligt, ærligt og hjælpsomt, så er det godt for det samfund, man bor i, mener tidligere folketingsmedlem Hüseyin Arac. - Foto: Foto:

I fastetiden er man særligt opmærksom på at styre sit temperament og på at være ærlig og hjælpsom. Det er godt for alle, skriver tidligere folketingsmedlem Hüseyin Arac

At holde Ramadan er godt for dem, der faster. Der er selvfølgelig forskellige grunde til og formål med at faste. Man skal kunne styre sit temperament, udvise en god opførsel fysisk og psykisk, men også mentalt.

Man skal føle, hvad det betyder, når man sulter. Ramadanen er også med til give en god og ordentlig opdragelse af borgerne. Man skal ikke snyde, stjæle eller opføre sig dårligt.

Det skal man selvfølgelig heller ikke, når der ikke er Ramadan, men man skal gøre sit yderste i den positive retning.

Der er selvfølgelig forskellige holdninger og fortolkninger, men jeg har den holdning, at børn og kvinder, som er syge eller gravide, ikke må faste.

Det gælder også for unge, som skal passe skolen, og for dem der arbejder f.eks i støberi og lignende steder, hvor man er nødt til drikke noget for ikke at blive syg.

Fasten er gavnlig for sunde mennesker, men også for det danske samfund. For når man bliver bedre til opføre sig ordentligt, ærligt og hjælpsomt, så er det godt for det samfund, man bor i.

Hüseyin Arac er muslim og tidligere folketingsmedlem for social-demokraterne.