Pagtens ark vækkes til live med tegninger, vold og action

Her en tidligere tegnet gengivelse af israelitiske præster, der bærer Pagtens ark. Tegningen fra ca. 1920 af Arthur A. Dixon: Lebrecht Authors / Scanpix.

Baptist vil med tegneserie genfortælle historien om pagtens ark. Ifølge forfatteren selv har det krævet mod at genfortolke en så vigtig del af Det Gamle Testamente

Masseødelæggelsesvåben er langt fra opfundet i det 20. århundrede. Længe før atomvåben og biologisk krigsførelse fandtes der ifølge Biblen et ligeså ødelæggende våben: Pagtens ark.

Amerikanske Rob Liefeld er manden, der vil genfortolke fortællingen om den mytiske ark – i et fantasy-univers med sværd og magi. Det skriver netmediet newsarama.com.

Pagten - eller The Covernant som er originaltitlen - er en ny tegneserie af Liefeld og tegneren Matt Horak. Med udgangspunkt i Det Gamle Testamentes fortælling om Samuel og filisternes tyveri af pagtens ark er tegneserien en eventyrfortælling med hårdtslående action. 

Pagtens ark blev bygget for omkring 3000 år siden af israelitterne. I 2. Mosebog fortælles det, at arken blev bygget til at opbevare De Ti Bud, som Moses fik overrakt af Gud på Sinajbjerget, efter at israelitterne var flygtet fra Egypten.

Pagtens ark mentes at være fyldt af en guddommelig kraft, og blev ifølge 2. Makkabæerbog skjult på Nebobjerget i Israel efter Kong Davids død. Arken er aldrig blevet set siden, og det har affødt mange teorier om dens nuværende opholdssted.

Liefeld, som er baptist, siger, at han til at begynde med havde betænkeligheder ved at fortolke og udbygge på en fortælling, der er så vigtig i hans religion. Det lykkedes imidlertid at finde en måde, hvor hans egen version af fortællingen kunne fremstå som en voldelig action thriller.

Læs ogsåHvorfor bruger kristne Det Gamle Testamente?

I forbindelse med inspirationen til Pagten siger Liefeld til newsarama.com:

”Der er mange, der kender pagtens ark takket være film som Jagten på den forsvundne skat, men det er en specifik fortælling i Det Gamle Testamente, som inspirerede mig”.

”Det handler om at se på det velkendte fra en ny vinkel. Da jeg genlæste dette afsnit i Samuel, faldt temaerne bare på plads”.

Liefeld lægger ikke skjul på, at han har haft betænkeligheder ved at lave Pagten:

”Der var flere tilfælde af “Baptist-samvittighed”, som jeg kalder det. Jeg har flere præster i familien, og selvfølgelig tænkte jeg meget over, om jeg gjorde noget forkert, og jeg tænkte blandt andet

”Det er ikke meningen, at du skal ændre ord fra Biblen”. Men jeg besluttede at satse det hele og valgte at kalde historien inspireret af begivenheder fra Biblen, og det gav mig friheden til at fortælle netop den historie, jeg ville”.

Samtidig forklarer han også, hvorfor det er vigtigt, at hans version er anderledes end originalen:

”Jeg lægger ikke skjul på, at dette er min personlige udgave af disse begivenheder; ellers kan man lige så godt læse Biblens version og få det overstået”.

Tegneserieforlaget Image Comics står bag udgivelsen af Pagten, som får premiere til juni.

Læs ogsåJesus er fra Krypton og hedder Superman