Muslimer skal ikke have særbehandling

Hver uge bringer vi et aktuelt indlæg fra læserdebatten. I denne uge har vi samlet en række reaktioner på de 15 forslag fra en arbejdsgruppe i Gellerup om religion og integration

Tvivleren skriver:

Venstrefløjen stiller nu forslag om, at religion kommer til at fylde mere i det offentlige rum.

Der må være nogle af de gamle venstrefløjspolitikere, der vender sig i deres grave. De har hele livet kæmpet for at få religionen ud af det offentlige rum.

Men nu er partierne på venstrefløjen blevet fyldt op med muslimer, som kommer med en helt anden dagsorden. De vil have islam ind der, hvor kristendommen er forsvundet.

Det er lykkedes for venstrefløjen at få kristendommen ud af skoler og andre institutioner. Nu vil muslimer have den tilbage.

Mon venstreføjen også vil kæmpe for at Indre Mission, Jehovas Vidner, Syvendedagsaventister, buddhister og så videre får lov at praktisere deres religion på skoler, i børnehaver og på arbejdspladser?

Tvivlsomt, for venstrefløjen har kun deres egne muslimske brødres velbefindende i tankerne. Noget for noget. Nu har venstrefløjen jo fået hjælp af muslimer i deres kamp mod kapitalismens onde (USA), så nu må man give tilbage. Det gør man så ved at ville indføre muslimske skikke og sædvaner i det offentlige rum.

Om nogle år ser vi også venstrefløjen gå ind for at det danske straffestystem skal afskaffes til fordel for Shariaen...

Jens H. skriver:

I de 15 forslag om religion og integration hedder det:

"1. Religion skal have en naturlig plads i daginstitutioner og skoler, og pædagoger og lærere skal rustes med den nødvendige viden på området".

Udmærket forslag, men hvad er den nødvendige viden?

Man kunne jo for eksempel udskifte faget kristendomskundskab (som børn allerede undervises i fra 1. klasse), med et fag som kunne hedde 'Filosofi og livsanskuelser' eller lignende. Så kunne man undervise børn i, hvordan religioner egentlig er opstået. De kunne således lære om solguder, Mithra, Krishna og andre forløbere for Jesus og kristendommen.

De kunne lære at jødedommen, islam og kristendommen udspringer samme sted fra. De kunne høre om Buddha og de mangfoldige græske filiosofiskoler, som de kristne fik lukket, da de fandt "sandheden", og i det hele taget blive oplyste omkring menneskets fantastiske evner til at finde på måder at anskue vores allesammens kære verden på.

Vivi skriver:

Jeg fatter egentligt ikke al denne leflen for ideologien islam.

Hvad har denne bragt verden andet end vold, død, undertrykkelse og elendigheder - på samme niveau, som vi har haft bekendtskab med i nyere tid?

Havde Muhammed og hans efterfølgere dog blot holdt sig til de Sura, der fremkom i hans 1. Mekka-periode, var islam blevet en religion med budskaber om fred, næstekærlighed og så videre.

Men sådan gik det som bekendt ikke.

Disciple skriver:

Dette er et eksempel på at lempe regler og påbud ind i det offentlige system, således at muslimer skal have særbehandling og danskere skal tvinges til at acceptere disse regler.

Københavns kommunes integrationsrådmand har også grebet bolden fra Århus og vil indføre lignende regler i København.

...Nogle fornuftige mennesker er der heldigvis som siger fra. Den århusianske Islamismeforsker Tina Magaard kalder det et "tilbageslag fra før den franske revolution".

Som en ud af mange troende kristne har jeg aldrig oplevet, at der er blevet taget særlige hensyn til denne gruppe, tværtimod, men en kristen dansker ved, at der er forskel på den politiske lovgivning og så Guds ord, og således underordner vi os det sekulære samfunds lovgivning og forlanger ingen særstilling.

Den Københavnske rådmand har ikke opbakning fra sit socialdemokratiske bagland i København, og nu venter vi i Århus så spændt på hvad byrådet her i byen siger.

Forslagene vil helt afgjort virke mod hensigten, idet man ikke kan påbyde frie mennesker, at de SKAL efterleve bestemte religiøse holdninger på deres egen virksomhed, eller som ansat eller i uddannelsesinstitutioner eller børnehaver opdele børnene efter religion.

Det er ikke mange årtier siden, at man forbød kristne skolelærere at forkynde i kristendomstimerne, for de skulle være neutrale i deres undervisning!

Grundtvig og Søren Kierkegaard med flere må undre sig i himlen over, hvad der egentlig sker i den danske befolkning!

Mageret skriver:

Her i Danmark har det nu engang i mange år været sådan, at der er religionsfrihed, og at der ikke bliver taget særhensyn, med undtagelse af helligdage (for egen regning). Jøder og adventister arbejder for eksempel ikke lørdag.

Religion må være den enkeltes private sag. Arbejdspladser bør være neutrale.

Esther skriver:

Som jeg ser det, vil en naturlig åbenhed og interesse mellem os naturligt medføre, at man får øje for hinandens forskellighed. Dette mener jeg da, begge parter kan drage nytte af.

Nogle gange oplever jeg, at mange af os "indfødte" har taget skyklapper på, og dét fremmer i hvert fald ikke integrationen.